Vem är det då som byter vatten?

2011-03-22 - 15:21:16



Vattnet på den här kortet symboliserar det omhändertagandet vi får, av Gud. Så alltså, om Gud inte finns. Vem är det då som ger oss allt vad vi behöver, vem är det som tar hand om oss? Oavsätt hur individuella vi är behöver vi alltid något eller någon som tar hand om oss. Om vi inte förstår det så kommer vi tillslut förstå det.



Why?

2011-03-21 - 15:03:16
I videon finns väldigt starka scener ur Passion of the Christ. Så känsliga tittare varnas. Lyssna på musiken och läs texten här nedan. Vi ska snart posta ett inlägg om förlåtelse efter detta, känns viktigt att ta upp.


We rode into town the other day 
Just me and my Daddy 
He said I'd finally reached that age 
And I could ride next to him on a horse 
That of course was not quite as wide


We heard a crowd of people shouting 
And so we stopped to find out why 
And there was that man 
That my dad said he loved 
But today there was fear in his eyes


So I said "Daddy, why are they screaming? 
Why are the faces of some of them beaming? 
Why is He dressed in that bright purple robe? 
I'll bet that crown hurts Him more than He shows 
Daddy, please can't you do something? 
He looks as though He's gonna cry 
you said he was stronger than all of those guys 
addy, please tell me why 
Why does everyone want him to die?"

Later that day the sky grew cloudy 
And Daddy said I should go inside 
Somehow he knew things would get stormy 
Boy was he right 
But I could not keep from wondering 
If there was something he had to hide


So after he left I had to find out 
I was not afraid of getting lost 
So I followed the crowds 
To a hill where I knew men had been killed 
And I heard a voice come from the cross


And it said, "Father, why are they screaming? 
Why are the faces of some of them beaming? 
Why are they casting their lots for My robe? 
This crown of thorns hurts Me more than it shows 
Father, please can't You do something? 
I know that You must hear My cry 
I thought I could handle the cross of this size 
Father, remind Me why 
Why does everyone want Me to die? 
When will I understand why?"


"My precious Son, I hear them screaming 
I'm watching the face of the enemy beaming 
But soon I will clothe You in robes of My own 
Jesus, this hurts Me much more than You know 
But this dark hour I must do nothing 
Though I've heard Your unbearable cry 
The power in Your blood destroys all of the lies 
Soon You'll see past their unmerciful eyes 
Look there below, see the child 
Trembling by her father's side 
Now I can tell You why 
She is why You must die"


Guds kärlek till oss

2011-03-17 - 09:43:13
"HERREN, din Gud, bor i dig
en hjälte som kan frälsa.
Han gläder sig över dig med lust,
han tiger stilla i sin kärlek,
han fröjdas över dig med jubel."

Sefanja 3:17

Den här versen har nötat sig fast i mitt huvud nu några dagar. När jag läste min bibel igårkväll kom den upp framför ögonen på mig, och så har Jepp skrivit om den på sin blogg.

Den här versen säger mig så mycket.

"HERREN, din Gud, bor i dig." Som Jepp också skrev så kan man ju knappast komma en människa närmre än att hoppa in i den, och BO i den. Själv tycker jag det är en befrielse att veta att Gud vet allt om en och att man inte alltid behöver förklara sig, vad man tänker på och vad man känner. Kanske att det nu finns någon som tycker att detta är läskigt. Vaddå ha koll på en annans liv!? Men som kristen, så vill jag ha Gud i mitt liv och jag vill att Han ska vara mitt liv.

Sedan får vi 3 förklaringar på hur Gud älskar oss.
1. Han gläder sig med lust.
2. Han tiger stilla i sin kärlek.
Vilket jag tycker är fantastiskt. Han liksom beundrar sitt verk. Verket som är lika med oss. Man skulle nästan kunna säga att han saknar ord för hur man känner.
3. Han fröjdas över dig med jubel. Och då tänker jag. Jubel. Hopp och skutt och glädje. Skratt och oerhörd lycka över någonting. Oss. Ni vet själva hur det är att vara djupt kär i någon. Det och lite till, det är nog så Gud känner för oss. Det är liksom härligt, man vet inte var man ska ta vägen.
Jag kan nästan skymta Gud där han är i himlen, hoppandes av glädje, hit och dit, ler och skrattar och ropar ut våra namn. För han inser hur bra och perfekta vi är. Han själv har ju skapat oss.
Så om ni nu ser ner på er själva, sluta upp med det. Bara för att du inte får lika bra betyg som din klasskompis, bara för att du failade på uppkörningen, bara för att du misslyckades och blev utskrattad av klassan när du råkat göra fel. Du. Det gör ingenting. Gud älskar dig lika mycket ändå.

Själv har jag levt på det ett tag, att gå Natur, 2:an på gymnasiet är inte alltid det lättaste. Då är det skönt att veta att man har ett värde. Ett värde som inte är beroende av hur bra man presterar på olika saker och ting. Vi har ett värde i Gud. Och det värdet är högt. Och det bästa är att det värdet är exakt samma för alla människor.


Svar på era frågor - del 2

2011-03-15 - 20:32:15
Jag tänkte nu försöka fortsätta svara på era frågor kring inlägget om "Varför ska man tro på Gud?". Allt i fetstil är från det inlägget.

2. Världen är för komplicerad för att ha blivit till av en slump!
Jag kan omöjligt tro att universum har blivit till av en slump. Det finns så mycket som, om det hade varit liiite olikt så som det är nu så hade det inte kunnat finnas något levande på jorden. Nu när vi har läst biologi så har jag lagt mer och mer märke till hur avancerad vår natur är! Ta till exempel vatten och dess högsta densitet på 4 grader! Vatten är det enda ämnet som inte får högre och högre densitet ju mer det kyls ner. Istället har det sin högsta densitet på fyra grader och om det inte hade varit så så hade det varit svårt för fiskar att leva i vatten. Tänk vad Gud har tänkt till!


Kära Emma hade en bra liknelse till det här. Att universum skulle ha kommit till av en slump och ur kaos är lika troligt som att en explosion på en soptipp skulle skapa ett komplett jetplan. Du skriver Niklas att det finns även mycket med skapelsen som inte är fantastiskt, och du tar upp exempel på hur olika människor väljer att förklara detta. Själv tror jag på att ondskan existerar på grund av människans fria vilja och att det är vi själva som förstör för oss. Gud ger oss ett val och vill inte tvinga oss till någonting, därför finns ondskan. Där har vi ju svaret på varför ekosystemet kommer i olag, men kanske inte till varför mutationer sker till exempel. Eller naturkatastrofer. Det tror jag beror på att när de första människorna valde bort Gud så kom ondskan in i världen och allt blev fel. Balansen som fanns blev kaputt. Djurriket tog skada och lika så människorna, världen blev upp och ned, mörk och utan Gud. Samtidigt kan man inte förneka evolution, djur och människor utvecklas och anpassar sig till sin omgivning, därav mutationer. Och djur som dör ut? Jo, vi människor har gjort moder jord till en soptipp. Jag kan tänka mig att allting, verkligen allting gick fel vid syndafallet. Sjukdomar, världen, omgivningen, djuriket, naturen, människors hjärtan, hela balansen i universum. Gud är allsmäktig, men han kan inte tvinga någon och vill inte tvinga någon. I och med att människorna valde att vända sig bort från Gud får också Satan tillfälle att rota sig och får människor till att göra olika hemskheter. Vi påverkas också av vår omgivning till att bli vilka vi är, såklart. Men från grunden handlar ondskan om när vi vände oss bort ifrån Gud.

/Malin och Louise


Svar på era frågor - del 1

2011-03-14 - 14:22:02
Nu äntligen kommer vi med respons på era kommentarer från inlägget om "Varför ska man tro på Gud?". Vi uppskattar verkligen att ni kommer med sådana kommentarer och att vi får en utmaning av att svara på dem. Vi tror att det är viktigt att man prövar sin tro och inte utesluter andra tankar.

Först och främst skulle jag vilja säga att jag skrev "Varför ska man tro på Gud?" för 2 år sedan och kan hålla med om att alla mina argument inte var klockrena. Dessutom använder jag ett ganska slarvigt språk men jag var trots allt bara 15 år.

Det är så som Håkan skriver, att det inte går att bevisa att det finns en Gud eller att Jesus var Guds son MEN jag tror det är viktigt att poängtera att kristendomen inte säger emot vetenskapen utan snarare tvärtom. Den vetenskapen som är ett faktum, avancerad och svår att förstå kan på ett vis vara ett bevis på en högre makt (I kristendomens fall Gud). Dessutom finns det inget som motbevisar Gud i vetenskapen. Det är lönlöst att försöka överbevisa varandra med fysiska bevis i den här frågan men man kan alltid diskutera dem och därför har jag försökt svara lite på era frågor och funderingar.

Allt i fetstil kommer från det gamla inlägget.

1. Universum kan inte ha blivit till av ingeting!
Allt som börjar existera kräver att något orsakar dess existens. 0+0=0!!! fatta det!!!? Det är inte 1!!! :P med det menar jag att universum inte kan ha blivit till av sig själv!


Ni har rätt Anders och Håkan när ni skriver att vetenskapens brist på kunskap om hur jorden kom till inte betyder att det finns en Gud, men jag ville bara förklara att vetenskapen inte är så säkra på sin sak som många av oss kanske tror. Och även om det finns en Gud, vad säger att det måste vara kristendomens Gud? Det är en bra fråga men i mina spekulationer kring universums uppkomst var mitt syfte bara att få läsaren att fundera över om det kan vara så att det finns en Gud - Försöka bryta fördomen att väldigt många litar blint på "vetenskapen". Personligen tror jag att det är "kristendomens Gud" på grund av att jag tror att Jesus var Guds son, och att han verkligen uppstod från det döda.

Några av er som kommenterat har frågat om hur Gud kom till, om det nu var han som skapade jorden? Personligen tror jag att Gud alltid har funnits och att tiden var något han skapade samtidigt som universum, för honom finns varken tid eller rum. För oss kan det vara svårt att förstå, just eftersom vi är bundna till tiden och lever i vår lilla ruta som vi har svårt att se utanför. Gud är så mycket större än vi någonsin kan förstå och vår verklighetsuppfattning är yttepytteliten och fel jämfört med Guds. Men jag tror att Gud ALLTID funnits. Där tror jag också att jag svarade lite på din fråga Niklas, om varför Gud valde att skapa universum just för 14 miljarder år sedan (eller hur längesedan det nu var), det är helt enkelt så att tiden inte fanns förrän då. Syftet med Guds skapelse tror jag helt enkelt är att Gud kände för det. Precis som vi kan komma att älska ett konstverk vi gjort kom han sedan att älska oss, hans skapelse.

Jaha mina vänner, detta var bara första frågan. Jag tycker det är bäst att vi delar upp det lite så att det inte blir så mycket på en gång. Ge gärna respons på det vi skrivit!

//Louise, Emma och Malin

Dagens bibelord

2011-03-14 - 13:55:09
Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande - den ende Guden, vår Frälsare, genom Jesus Kristus, vår Herre - Honom tilhör ära och majestät, välde och makt före all tid, nu och i all evighet. Amen.

Judas brev v: 24-25



Tips

2011-03-14 - 13:54:06
http://jerusalam.blogg.se/

I can only imagine

2011-03-14 - 13:53:11

Hej

2011-03-14 - 13:51:55

Hej jag heter Malin och jag tror på Gud. :)


Dagens bibelord

2011-03-14 - 13:51:33
Smaka och se att Herren är god. Säll är den som tar sin tillflykt till honom.
Ps 119:160



Lite svar på frågor...

2011-03-14 - 13:50:57
När blev du kristen? Jag valde att bli kristen när jag var 9 år gammal. Jag har växt upp i en kristen familj, med kristna föräldrar. Vid 8 års ålder började jag ifrågasätta min "barnatro" och det mina föräldrar sagt. Jag började fundera mycket själv och sa till Gud en kväll såhär: "Nu väljer jag att tro på dig, inte för att mina föräldrar gör det utan för att jag själv vill det". Jag tog alltså ett aktivt val då, och ända sen dess har jag varit Jesu lärljunge. 

Hur kommer det sig att du blev kristen? Ärligt måste jag säga att det har mycket att göra med att mina föräldrar är kristna, men om man kan omformulera den frågan lite till varför jag är kristen så kan jag skriva lite om det. Jag valde helt och fullt själv att vara kristen (klart mina föräldrar påverkade mig, men jag valde dig själv, de tvingade aldrig mig till någonting). Jag är kristen för att det ger mig mening med livet, för att jag tror att det är den absoluta sannigen. För att Gud har varit så påtagligt nära att det inte går att förneka att det var Han. Jag ser Gud i allt omkring mig. I kärleken jag får av min familj, från mina vänner, naturen omkring mig - allt pekar på en Gud. Jag mår bra av det, det känns rätt och varje gång jag försöker klara mig själv, utan Gud, misslyckas jag. Gud är personlig och vill vara nära mig, Han stöttar mig, gläds med mig, gråter med mig och peppar mig. Det finns även alldeles för mycket fakta och historiska bevis som visar att Jesus funnits för att man ska kunna ignorera det. 

Går du i kyrkan varje söndag? Ja, varje söndag om det går.

Ber du? Ja, varje dag.

Finns där något annan du gör i din vardag som inte andra "okristna" gör? Hm, ja, jag leder en ungdomsgrupp varje onsdagkväll, har credogrupp (kristenskolgrupp) varje torsdagmorgon, jag väljer att inte dricka sprit, väljer att inte ha sex innan äktenskapet, försöker att inte svära. Ja, ungefär det.

Om ni har fler frågor, ställ dom! Lämna er mejladress så kan jag skicka svaren dit.



Gud?

2011-03-14 - 13:44:33
Jag tänkte att eftersom jag och Malin ändå la ner lite tid på detta och eftersom nån av er kanske kan få ut nåt bra av detta så laddar jag upp konversationen vi hade på facebook idag.





Lite så, rakt på sak

2011-03-14 - 13:43:33


Av någon konstig anledning så verkar det som om min aktivitet på denna blogg minskar när terminen tar vid. Dåligt dåligt.

Men ni fattar nu va, att poängen med denna blogg är att ni ska FATTA att det finns en personlig Gud som älskar just dig och som verkligen vill lära känna dig, ta hand om dig, lyfta på dina bördor, skratta med dig, gråta med dig och hålla dig i handen? Bara så att ni har fattat det liksom. Ville bara säga det. Vi som håller i denna bloggen (jag tror jag kan tala för alla oss: Emma, Louise, Johanna och Ellenor (även om vissa är mindre aktiva)) lever verkligen för Gud. Vi vill att han ska vara vårt allt, för då vet vi att vi mår som bäst. Att vi lägger våra liv på detta - är inte det ett vittnesbörd för att Gud finns? För vi är inte dumma i huvudet.



God wants to talk to you

2011-03-14 - 13:42:34
Kolla in det här!


Positive thinking

2011-03-14 - 13:41:45
Jag lyssna på denna på vägen hem från skolan idag. Sjukt bra!

Bestäm dig för att inte vara perfekt.



Who Am I?

2011-03-14 - 13:41:08
Casting Crowns – Who Am I

Who am I?
That the Lord of all the earth,
Would care to know my name,
Would care to feel my hurt.
Who am I?
That the bright and morning star,
Would choose to light the way,
For my ever wandering heart.

Not because of who I am,
But because of what you've done.
Not because of what I've done,
But because of who you are.


I am a flower quickly fading,
Here today and gone tomorrow,
A wave tossed in the ocean,
A vapor in the wind.
Still you hear me when I'm calling,
Lord, you catch me when I'm falling,
And you've told me who I am.
I am yours.
I am yours.

Who am I?
That the eyes that see my sin
Would look on me with love
And watch me rise again.
Who am I?
That the voice that calmed the sea,
Would call out through the rain,
And calm the storm in me.


I'm just sayin..

2011-03-14 - 13:23:43


"Den som ser universums perfektion och ändå förnekar Guds existens är en dåre"
Albert Einstein



Bygger tron på känslorna?

2011-03-14 - 13:22:45
Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser. Hebr 11:1

Jag har precis kommit hem från ett läger. Som så många gånger innan känner man sig mer peppad och sugen på att läsa bibeln och be. Man har fått en smak av det goda Gud kan ge och man vill ha mer. Så känner i alla fall jag. Jag ser varje läger som en nystart fast det egentligen inte borde vara så. Ett kristet läger med gemenskap och undervisning är otroligt viktigt men tron borde inte bygga på den härliga känslan man har efter ännu ett läger.

Ofta har jag känt att Gud är mig som närmast när jag själv känner att han är det. Tex när jag lyfter mina händer för att lovsjunga Honom, eller när mitt hjärta fylls med glädje för vad Han gjort mot mig eller när jag äntligen tar mig tiden att berätta hur jag har det. Är Han inte lika nära mig en höstdag då jag tror jag ska gå under och skriker ut till Honom: VAR ÄR DU GUD? Guds trofasthet till mig och hans kärlek minskar och ökar inte i samma takt som mina känslor. Hans kärlek och trofasthet är densamma dag ut och dag in oavsett hur jag känner för tillfället. Det är bara jag, den patetiska lilla tvivlande människa som desperat försöker klänga mig fast vid hans arm. Vad är det jag inte fattar när Han säger att det är Han som håller i mig och inte jag i Honom?

Länge har jag trott att min tro bara är levande om Gud känns närvarande i mina sinnen. Efter 8 år som hans lärljunge börjar det sakta gå upp för mig att jag är en fallen människa med sinnen som sviker mig. Han är lika nära mig som alltid, det är bara jag och min omgivning som tvingar Honom bort. Ens tro ska inte baseras på ens känslor. Min tro är en övertygelse om det jag hoppas och jag vet att Han finns även om jag inte fysiskt kan se Honom med mina ögon.

Han sade: "Varför är ni rädda? Så lite tro ni har!" Sedan reste han sig och talade strängt till vindarna och sjön, och det blev alldeles lugnt. Matt 8:26


Nyårsläger och tvivel

2011-03-14 - 13:22:09
OBS! flummigt inlägg direkt kopierat från Louise hjärna.

I helgen var jag, Ellen, Mallan, Emma ovh Johanna på nyårsläger på Strandhem och träffa en massa trevliga människor (över hundra pers). Dock finns det en nackdel att vara så många, särskilt när en stor del av dem är snygga killar. (a) Man känner sig lätt en i mängden och spelar hela tiden ett socialt spel. Och när jag tänker efter så kan jag inte komma på ett enda läger (förutom när jag var liten) då jag haft svårt att koncentrera mig på Gud på grund av nån kille. Det borde finnas läger för bara tjejer... Nä, verkligen inte! det är ju killarna som gör det roligt! men om man verkligen vill fördjupa sin relation med Gud borde man nog ha det... Värsta klostret för nunnor. det kanske man skulle bli? Nunna!? Fy vad jag flummar. -.-

Jag kom på mig själv med att sitta och tänka på vilka knäppisar vi var allihopa som stod upp ocfh sjöng till... vaddå?! Det händer ju endån INGENTING! Hur mycket jag än ber och sjunger så kommer inga blixtar från himmeln eller en strak röst som säger mitt namn. Men då tänker jag alltid: Jag är faktiskt säker på att jorden inte kan ha kommit till av sig själv, bara sådär. och det finns miljontals vittnen som faktiskt har upplevt till exempel under, helanden och Guds röst tala. Det är väl bara mig det är fel på. nä, men hallå, tron ska inte bygga på upplevelser och känslor!

Ungefär så kände jag på lägret men konstigt nog så har det vänt sen jag kom hem. plötsligt känner jag ny lust med att ta tag i bebelläsningen och livet känns gött! Dock känner jag fortfarande en viss frustration över vad det blir av med mitt liv, det händer för lite helt enkelt!


Dagens bibelord

2011-03-14 - 13:21:25



Guds barn

2011-03-14 - 13:19:57

Detta är mitt första inlägg här på bloggen, Jag Louise Malin och Johanna har den tillsammans :) så gå in här när ni känner för det så kan ni läsa inlägg från allihop.

Så vad ska jag nu säga..
Visst är det så skönt att kunna veta att man alltid är älskad, oavsett vad andra folk här i denna värld tycker och tänker om en så är man alltid högt älskad av Gud. Det kan vi lita på i alla lägen. Om vi ibland känner oss utanför, ensamma så kan vi säkert veta att Gud är med mig. Vi kan söka upp honom, be till honom när som helst, var som helst o hur som helst.
Allt som vi gör, ska vi göra för Gud och till Gud.
Det står även i biblen att om vi närmar oss Gud så ska Han närma sig dig. Det är skönt att veta att man inte behöver fixa llt själv, att man kan säga till Gud att Han ska vara nära en..
Vi ÄR Guds barn vare sig vi vill det eller inte.

En första tanke från

Varför ska man tro på Gud?!

2011-03-14 - 13:17:32

Jag menar, det är väl bara de som är helt dumma i huvet som kan tro på nån knasig allvetande och dömande Gud som sitter på ett moln och glor ner på oss. Nä, ibland undrar jag också det. Då påminner jag mig själv om bland annat dessa sakerna: 

1. Universum kan inte ha blivit till av ingeting!
Allt som börjar existera kräver att något orsakar dess existens. 0+0=0, det funkar inte. Med det menar jag att universum inte kan ha blivit till av sig själv.

2. Världen är för komplicerad för att ha blivit till av en slump!
Jag kan omöjligt tro att universum har blivit till av en slump. Det finns så mycket som, om det hade varit liiite olikt så som det är nu så hade det inte kunnat finnas något levande på jorden. Nu när vi har läst biologi så har jag lagt mer och mer märke till hur avancerad vår natur är! Ta till exempel vatten och dess högsta densitet på 4 grader! vatten är det enda ämnet som inte får högre och högre densitet ju mer det kyls ner. Istället har det sin högsta densitet på fyra grader och om det inte hade varit så så hade det varit svårt för fiskar att leva i vatten. Tänk vad Gud har tänkt till.

3. Utan gud försvinner det mänkliga med människan.
Om universum har blivit till av sig själv, var kommer då våra själar ifrån? det är inget materialistiskt som kan bli till bara sådär. Om inte Gud finns så är människan enbart energi och materia, och det stämmer ju inte! För energi och materia har varken fri vilja, moral eller något inneboende värde.

4. Utan Gud kan vi inte lita på oss själva.
Om Gud inte finns är hela människan resultatet av slump och naturlagar. Då är människan inte skapad för att förstå och ta in världen på rätt sätt. Alltså har vi ingen anledning att faktiskt lita på att våra tankar och våra sinnen ger oss en sann bild av verkligheten. Om vi vill lita på oss själva måste vi tro att vi är skapade med syftet att förstå och ta in världen på rätt sätt. Då krävs en skapare med det syftet, och det är Gud.

5. Religös erfarenhet pekar på Gud.
Människor från helt olika tider och kulturer har haft upplevelser av Gud. Miljarder människor världen över tror fortfarande på Jesus. Vad beror det på tror du? Alla de miljonerna kan ju inte vara lättlurade puckon?

6. Bibeln-världens mest sålda bok någonsin! 
Det måste väl finnas en anledning till varför det är den mest lästa boken någonsin.  Arkeologi, textkritik och andra vetenskaper bekräftar att evangelierna ger oss tillgång till den historiske Jesus. Jesus har påverkat vår historia mer än någon annan människa, och övertygade människor i hans närhet att han var Guds son. Det krävs ganska mycket av en människa för att man ska börja räkna tiden från hans födelse. Han sa att han var Guds son, och människorna som mötte honom trodde honom! Jag menar; om jag sa att jag var guds son (eller dotter höhö) och att jag var felfri, skulle mina kompisar och familj kunna intyga att jag ljög eller var knäpp. De som träffade och kände Jesus, trodde honom när han sa så. Han gjorde också mirakel för att intyga att han var Guds son.

Bibeln är en pålitlig historisk källa, därför bör vi även ta budskapet om Gud på allvar. Både historien om Jesus och det judiska folket i Gamla testamentet skildras historiskt korrekt.

Mycket tagit av martin helgesson ur en credotidning.


Tron

2011-03-14 - 13:12:54
Vad är tro? för dig? och för mig?

"Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser" - Heb 11:1

"Försök inte att förstå så att du kan tro, utan tro så att du kan förstå" - Aurelius Augustinus

"Den som ser universums perfektion och ändå förnekar Guds existens är en dåre" - Albert Einstein

"Människan snubblar då och då över sanningen och går vidare som om ingenting hade hänt" - Winston Churchill

"Science without religion is lame, religion without science is blind" - Albert Einstein

"Våga ta det första steget i tro. Du behöver inte se hela trappan, bara första trappsteget" - Martin Luther King



Några bra citat från kända och okända snubbar som har gett mig mycket att tänka på. Ville dela med mig för jag tyckte verkligen att det satte pricken över iet.



Dagens funderare

2011-03-14 - 13:10:58
Jag gick ut för att springa. Hörlurar med musik dunkade i öronen. Jag missade allt runt omkring mig. När jag äntligen upptäckte vilket underbart väder det var och vilken otroligt vacker natur jag sprang i så tog jag av mig hörlurarna och saktade ner. Så fantastiskt vackert det var! Helt vindstilla och tyst, det enda som hördes var ett par avlägsna barnskratt från någon gård i närheten.

Hur skulle något sådant ha kommit till av sig själv? Utan någon mening!? Hur skulle varje liten detalj i vår kropp med alla funktioner som funkar perfekt vara ett resultat av slumpen? Hur i hela världen skulle jorden som vi känner till den ha kunnat utvecklas från ett glödande klot? Ett klot som vissa påstår har dykt upp ur tomrummet, helt av sig själv, utan någon mening. En planet som helt av sig själv frambringat liv som utvecklats till avancerade varelser med känslor, tankar och funderingar. Den frågan skulle jag vilja ha svar på.


Ingenting

2011-03-14 - 13:10:26
Yeah. Det var ett tag sedan någon skrev här ja... Men nu kommer ett inlägg. :)

Tänk vad fantastiskt det hade varit att bli älskad av någon som aldrig slutade älska en, hur mycket fel man än gjorde. Oavsett om man totaldissade personen så fanns han alltid där och väntade på att man skulle vända tillbaka till honom. Någon som man alltid kunde räkna med... Tänk vad bra att alltid ha någon att komma till, oavsett vad som har hänt i ens liv. Om alla andra har vänt sig bort från mig och övergivit mig så har jag ändå honom kvar. Ingenting kan skilja mig från hans kärlek. Jag har hittat den killen. Jesus.

Ingenting, jag kan inte göra någonting för att du ska älska mig mer än vad du gör.
Ingenting, jag kan inte göra någonting för att du ska älska mig mindre än du gör.


Johanna Giselsson

2011-03-14 - 13:07:02


Jaha, vad ska jag nu skriva om den här underbara personen för att förklara hur mycket jag tycker om henne? Ska jag skriva en liten dikt om henne? ...Nä, för fjantigt.
Ska jag berätta om alla grejer hon gjort för mig? ...Nä, det skulle ta en hel vecka.
Ska jag berätta om alla bus vi hittat på tillsammans? ...Det orkar ni nog inte höra på. Det går inte att förklara Johanna och hur mycket hon betyder med ord, men jag ska försöka.

Vi lärde känna varandra på konfalägret på Strandhem 2008 där vi båda var på läger en hel månad. det var riktigt skoj och det var där vi busade våra första bus tillsammans. Nybörjare som vi var så flyttade vi alla cyklar (med lås) från ena sidan av huset till det andra och de andra upptäckte vart vi hade "gömt" cyklarna direkt när de vaknade. xD Sedan dess har vi vatt på miljontals läger tillsammans, inte ett enda utan att busa, vi är det perfekta teamet och för er som inte vet är vi ökända under namnet JL. ;P

Vi har alltid berättat det mesta för varandra och det är skönt att kunna ringa henne när jag har nåt roligt att berätta eller om jag är ledsen och bekymrad. Trots att vi inte umgåtts så mycket som vi skulle velat den senaste tiden så är hon fortfarande den första jag meddelar om det hänt nåt nytt i mitt liv.

Jag älskar att du är lika barnslig som mig, lika full av galna idéer som väntar på att få sättas i verket. Vi kommer nog aldrig mogna, men det är inte meningen heller. Har inte Jesus sagt att ingen kan komma in i himmelriket om han inte är ett barn?! VAvava? ;P

Jag älskar dig och jag hoppas att vi alltid kommer vara bästa vänner ;) <3


LEEJM, skilda åt :'(

2011-03-14 - 13:01:52


Tjennatjenna! ;D Det är Louise som skriver. Just nu är jag i Thailand och saknar mina kära kompisar hemma i Sverige. Denna nyårsafton har vi i LEEJM firat på olika ställen. Jag firade med min familj här i Thailand, Malin och Johanna tsm med några andra kompisar och Emma och Ellen på läger i Kungälv. Men vi ser alla fram emot ett härligt skidläger tillsammans i Österrike vecka 8! ;)

To give is to get!

Gud, till dig ropar jag

2011-03-14 - 13:01:14
Gud, till dig ropar jag.
I mig är det mörkt
men hos dig är ljuset.
Jag är ensam
men du överger mig inte.
Jag är osäker och rädd
men hos dig är hjälpen.
Jag är orolig
men hos dig är vilan.
Jag blir ofta bitter och otålig
men hos dig är tålamodet.
Jag förstår inte alltid dina vägar
men du vet vägen för mig.
Gud, i din närhet vill jag vara,
du, mitt ljus, min hjälp, min vila,
min trygghet och mitt tålamod.
D Bonhoeffer


RSS 2.0